Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szülőknek

Kedves Szülők!

Szeretnénk megkérdezni Benneteket arról, hogyan vélekedtek a gyerekeitek videojátékozási szokásairól. (Kérdőív)

 

original.jpg

Manapság a gyerekek egyre gyakrabban játszanak videojátékokkal. A mobil, a kontroller, vagy a számítógéphez tartozó egér sok esetben gyakrabban használt eszköz, mint a labda, vagy a kerékpár.

Mit tegyen egy tudatos szülő ebben az esetben? Természetesen érdemes ésszerű határok között tartani és limitálni a videojátékokra fordított időt, ugyanakkor a tiltás nem járható út. A világ változik, a most felnövő korosztály számára a számítógépes játékok, a kiegészítők alkalmazásával sokszor ugyanolyan közösségi élményt jelentenek, mint a közös focimeccsek voltak néhány évtizeddel korábban. Az egymástól akár nagy földrajzi távolságra levő gyerekek az online játékok segítségével csapatként tudnak együttműködni. A játéknak közösségteremtő ereje lehet.

Viszont nem mindegy, hogy mivel játszik a gyerek. A szülőknek nehéz eligazodni ezekben a játékokban, gyakran sem idejük, sem energiájuk nincs arra, hogy elmélyedjenek az egyes programokban. Pedig ez tényleg nem mindegy, és nem szerencsés,  ha egy általános iskolás kezébe 18 éven felülieknek szóló játékok kerülnek, még akkor sem, ha a gyerek az osztálytársak és a barátok hatására igényli ezeket. A szülő felelőssége abban áll, hogy igyekszik előszűrni, és minimális ismeretekkel rendelkezni ezekről a játékokról.

A ROBOT magazin, bár gyerekmagazinként határozza meg önmagát, mégis a szülők számára is hasznos olvasmány lehet. A tartalmas lap, azon túl, hogy cikkeivel akár egy-két hétre szóló érdekes olvasmányt nyújt a gyerekeknek, a szülők számára is megadja azokat a szükséges ismereteket, ami alapján eldönthetik, hogy egy adott játékot nyugodt szívvel a gyerekeik kezébe adhatnak-e. 

A gyerekek számára is közérthető, nem túl hosszú cikkeket még egy, a munkából hazatérő, fáradt szülő is el tudja olvasni, és így képet kap az adott időszak legnépszerűbb játékairól. Minden ismertető mellett fel van tüntetve, hogy az adott játék milyen életkortól ajánlott. A cikkek alapján a szülő képes lesz arra, hogy az egyes játékokról elbeszélgessen a gyerekkel, így szorosabbá válik a kettejük közti kapcsolat, illetve akár a közös játék lehetősége is megnyílik.

18625656.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.